Održano predavanje na temu “Savremena tehnologija uzgoja malina”

Jučer je u Prozoru,  u prepunoj sali za sastanke HC-a, u organizaciji udruženja „Eko plod“ održano predavanje na temu “Savremena tehnologija uzgoja malina”.

 IMG_9285 (Medium) (Custom)

Gost predavač agronom Asad Jelešković u svom izlaganju se osvrnuo na tehnologiju uzgoja malina, savremena dostignuća i najčešće greške koje se čine u proizvodnji. Detaljno je opisao najvažnije štetnike i bolesti koje napadaju maline te načine njihovog suzbijanja. Kroz  postavljena pitanja prisutni poljoprivrednici su imali priliku da  dobiju odgovore za eventualne nejasnoće vezane za praktičan uzgoj malina.

Na kraju predavanja predstavnica  mikrokreditne organizacije „LOK“ predstavila je mogućnosti kreditiranja podizanja novih zasada jagodastog voća.

Predstavnik firme „Šumski plod“ gosp. Mirza Đogić je pozdravio prisutne proizvođače istaknuvši važnost stalne edukacija posebno u segmentu primjene zaštitnih sredstava i održavanja higijene kako na samim plantažama tako i u pogonima prerade. Za malinu proizvedenu na području općine Prozor tržište je zagarantovano uz nadu da će cijena biti na prošlogodišnjem nivou što svakako zavisi od kretanja cijene na svjetskom tržištu.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI!

Podijeli svoj utisak!


Kako vam se svidjela vijest?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Mehmed Hero, rođen 10.12.1983. godine. Magistar poljoprivrednih nauka, Predsjednik poljoprivrednog udruženja "Prozor". Kontakt e-mail: heromesa@gmail.com