Donatori iz Sarajeva nastavljaju pomagati demobilisane borce: Uručena kopačica Eljubu Malanoviću

Nedavno smo pratili uručivanje vrijedne donacije za porodicu Nevenović iz Skrobućana te objavili priču  o anonimnoj grupi donatora iz Sarajeva koji odvajaju sredstva od svojih plata i na taj način pomažu ugrožene porodice demobilisanih boraca, boraca koji su od svih zaboravljeni i žive na rubu egzistencije. Tada, prilikom razgovora s jednim od donatora, rečeno nam je da se tu priča za Prozor ne završava nego da će se nastaviti pomagati ovoj ugroženoj grupi stanovništva, bitno je samo pronaći ljude kojima je zaista potreban ovakav vid pomoći, koja će im bar donekle olakšati tešku svakodnevnicu.

IMG_5083

Ova priča je jučer dobila i svoj nastavak, a mi smo zajedno sa predstavnikom donatora Mesudom Herom i Alijom Šabićem, predsjednikom Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Armije R BiH Prozor, posjetili prozorsko naselje Gračanicu gdje je uručena nova donacija donatora iz Sarajeva. 

IMG_5081

Donacijom kopačice jučer je obradovana porodica Eljuba Malanovića. Dok smo svjedoci mnogih zloupotreba ratnih vojnih invalidnina, koje redovno liježu na račune  ljudi koji su ta prava ostvarili preko laži i prevara, nerijedak je to primjer i u našoj općini, Eljubu Malanoviću je takvo pravo uskraćeno, usprkos teškim ranjavanjima i godinama koje proveo u ratu braneći svoju državu.

IMG_5072

Eljub je demobilisani borac koji živi zajedno sa ženom, kćerkom i bratom, gdje su svi nezaposleni. Eljubova kćerka pohađa srednju školu u Jablanici, a teški životni uslovi je ne sprječavaju da bude odličan i uzoran đak.

Pored donirane kopačice, donatori su se odlučili i na stipendiranje Eljubove kćerke, pa će tako ubuduće uplaćivati na njen račun 100 KM mjesečno.

IMG_5081

Podijeli svoj utisak!


Kako vam se svidjela vijest?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Urednik i osnivač portala Prozor-x.com. Datum rođenja: 19.04.1988. godine. Nastanjen u Prozoru. Kontakt e-mail: redakcija@prozor-x.com