Filmska preporuka: “Her” (2013)

herposter (656x492)

Novo remek djelo pisca Spike Jonza “Her”, čija je radnja smještena u ne tako dalekoj budućnosti, je priča o Theodoru Twomblyu (Phoenix) koji se zaljubljuje u “Samathu”, koja je zapravo napredni operativni sistem sa umjetnom inteligencijom iz kojeg dopire glas fatalne Scarlett Johansson. Nema sumnje zbog čega je baš  “Her” izabran za najbolji film u 2013. godini od The National Board of Review:  vizualni doživljaj, izražena upotreba pastelnih boja,  gluma, montaža, kostimi, scenario, sve će to  zasigurno zaplijeniti vašu pažnju. Muziče podloge su savršene i učitnit će da film osjećate.

JOAQUIN PHOENIX as Theodore in the romantic drama "HER," directed by Spike Jonze, a Warner Bros. Pictures release.

Film ima poseban i  izražen stil, a Joaquin Phoenix će vas svojom dobrotom i spontanošću voditi kroz film kao pomalo komplikovan i osjećajan karakter. Radnja se uglavnom vrti oko Joaquina I kompjuterskog glasa, kojeg glumi Scarlett, (nešto slično karakteru Sandre Bullock u filmu ”Gravity” ili Rebertu Redfordu u ”All is lost”- još dva filma iz 2013. čije se radnje odvijaju oko jednog usamljenog lika), ali ni u jednom trenutku nećete osjetiti nedostatak još nekog karaktera, kao i  što ćete brzo zaboraviti da je “Samantha”zapravo kompjuterski program.

“Her” je kompleksan film koji ima mnogo dublje značenje ispod površinske priče. Ukupan dojam ovog filma i luckasta ljubavna priča ostaće dugo sa vama, i sigurno ćete poželjeti da ga opet pogledate.

Nevjerovatno interesantan (i realan) pogled na budućnost-čudan i dirljiv film  Spike Joneza koji jednostavno morate pogledati

Trajanje: 126 min

Žanr: Drama, romantični, Sci-Fi

Budžet: $23.000.000

Glavne uloge: Joaquin Phoenix, Scarllet Johansson, Amy Adams

Režija i scenario: Spike Jonez

NAŠA OCJENA: 10/10

Trailer:

Podijeli svoj utisak!


Kako vam se svidjela vijest?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Urednik i osnivač portala Prozor-x.com. Datum rođenja: 19.04.1988. godine. Nastanjen u Prozoru. Kontakt e-mail: redakcija@prozor-x.com