Auto sa tijelom mladića izvučeno iz jezera: Salim Pozder poginuo vraćajući se kući nakon izlaska

Automobil Alfa Romeo, čiji je vlasnik dvadesettrogodišnji mladić Salim Pozder iz Jablanice, sletio je noćas, petnaestak minuta iza ponoći u Jablaničko jezero. Ronioci su od ranog jutra bili na terenu, a u potrazi za automobilom, koji je viđen u vodi u mjestu Lizoperci.

Nesretni mladić nije uspio izaći iz vozila kada je doživio nesreću, saznaje Faktor na mjestu događaja. Njegovo tijelo bilo je na zadnjem sjedištu automobila kada je izvučeno iz rijeke.

Do nesreće je došlo iza ponoći kada je Salim djevojku nakon izlaska dovezao njenoj kući. Vraćajući se,  iz još neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio je u jezero.

Kako smo mogli saznati od spasilaca i policajaca na mjestu nesreće, niko ne vjeruje da je bila u pitanju brza vožnja, s obzirom da je cesta veoma široka.

Pretpostavlja se da je Salimu nešto drugo skrenulo pažnju, te da je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom.

Mladići, koji su slučajno naišli kasnije pored mjesta nesreće, prelazeći preko obližnjeg mosta uočili su svjetla u vodi. Odmah su alarmirali nadležne službe. Među njima je bio i pripadnik GSS-a Sabahudin Spahović koji se na mjestu nesreće našao samo desetak minuta nakon tragedije.

Vozač se, prema njegovim riječima, survao niz padinu od oko 35 metara, a svjetla na vozilu su gorjela nekih 15 minuta nakon nesreće, a onda su se i ona ugasila. Mladić je automobilom upao u vodu duboku oko 10 metara.

U mrkloj noći, nije se moglo mnogo učiniti. Zbog slabe vidljivosti i velikog rizika nije bilo moguće roniti. Pregledan je teren niz koji je vozilo sletjelo kako bi bili sigurni da vozač ili putnici nisu ispali iz automobila prilikom prevrtanja ali niko nije pronađen.

Na mjestu nesreće danas su bili rođaci nastradalog mladića, ali niko od njih nije imao snage za razgovor sa novinarima. Iza Salima  je ostala majka i dva brata te sestra.

Dženaza Pozder Salimu održat će se u ponedjeljak, 3.aprila, poslije ikindije u Lizopercima.

Podijeli svoj utisak!


Kako vam se svidjela vijest?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Urednik i osnivač portala Prozor-x.com. Datum rođenja: 19.04.1988. godine. Nastanjen u Prozoru. Kontakt e-mail: redakcija@prozor-x.com